Al decennia een Breda's begrip in de ontwikkeling en exploitatie van monumentaal vastgoed

De Pree ziet vastgoedbeheer als hun levensader. Het zit ons in het bloed.

Net als de liefde voor Breda, waarmee het allemaal begon.
Van het vervangen van een kapotte ruit of het oplossen van een technische storing, tot aan volledige herontwikkeling van monumentaal onroerend goed. Het is slechts een greep uit de werkzaamheden die wij dagelijks uitvoeren om de kwaliteit van ons vastgoed op peil te houden.

Samen proberen we de binnenstad van Breda beetje bij beetje mooier te maken. Als de uitstraling van onze locaties goed is, kan de Bourgondiër naar hartenlust genieten van ‘ons mooie Breda’.

De Pree kent een rijke historie, die decennia geleden begon. Het begon met een groot vervoersbedrijf, wat we vandaag de dag kennen als een grote busmaatschappij in het openbaar vervoer. Toen dit bedrijf werd verkocht, kwam de passie voor auto’s om de hoek kijken. Na jaren in de autobranche, ontstond een nieuwe liefde; die voor de stad Breda en haar vastgoed.

Van huis uit had familie de Pree altijd affinitieit gehouden met de horeca. In die tijd bestond er nog weinig horeca in de binnenstad. Familie de Pree wilde daar graag verandering in brengen. Men moest kunnen genieten van de prachtige voorgevels, mooie pleinen en bourgondische sferen in het centrum van de stad. Langzaam kwamen steeds meer objecten in hun bezit en liet de Pree zijn sporen na. De visie werd breder getrokken. Niet alleen door middel van horeca maar ook andere vormen werden gevonden om Breda aangenamer te maken. Uiteindelijk resulteerde dit onder andere in complete renovaties en herontwikkeling van monumentaal vastgoed.

Vandaag de dag ligt het hoofddeel van onze portefeuille nog steeds in het centrum. Alle werkzaamheden voor het beheer en onderhoud hiervan worden uitgevoerd vanuit 1 centrale locatie. Op dit stadskantoor, gelegen aan de prachtige Haven, is het een komen en gaan van huurders, ondernemers, loodgieters, installatiebedrijven en gemeente medewerkers. Het is letterlijk en figuurlijk het centrum.

Mensen weten ons te vinden en zien ons dagelijks in de stad. Dat vinden we belangrijk. Zo weten we wat er speelt, en eventuele problemen zijn snel gesignaleerd en opgelost. Ondanks dat we constant op zoek zijn naar groei en verbetering, is het voor ons van belang om te blijven opereren als een familie bedrijf.